"REKLI SU MI DA JE KVRŽICA NA VRATU POSLEDICA GRIPA, A SADA SE BORIM ZA ŽIVOT": Nakon 6 meseci dobila ovu dijagnozu
Džesmin Rejven (22), Foto: Facebook/Jasmine Raven / screenshot

jezivo

"REKLI SU MI DA JE KVRŽICA NA VRATU POSLEDICA GRIPA, A SADA SE BORIM ZA ŽIVOT": Nakon 6 meseci dobila ovu dijagnozu

Džesmin Rejven (22) je u septembru 2023. godine primetila kvržicu veličine graška na levoj strani vrata, te je odlučila da odmah poseti lekara u proveri o čemu je reč. Međutim, Džesmin nije ni slutila da će proći šest dugih meseci dok ne bude saznala svoju pravu dijagnozu.

Objavljeno:

Kako kaže, lekari su joj govorili da je njena kvržica na vratu posledica gripa i da je najverovatnije uzrokovana virusom. Ali, kako je vreme prolazilo Džesmin je počela da sumnja u ovo, jer joj je izašlo još nekoliko kvržica. Potom su je lekari poslali na ultrazvuk koji je potvrdio da su njeni limfni čvorovi uvećani, ali i dalje nisu bili preterano zabrinuti, odnosno nisu promenili mišljenje - i dalje su tvrdili da je u pitanju preležani grip.

S obzirom na to da je Džesmin studirala na fakultetu za medicinske sestre, pomislila je da je ovo moguće, jer ima mnogo studenata i virusne infekcije stalno kruže. Međutim, Džesmin je počela da gubi sluh na jedno uvo i nije mogla ni da pretpostavi šta će uslediti. Verovala je da ne čuje zbog nakupljenog voska, pa je čak i otišla kod ušnog lekara da joj očisti unutrašnjost ušiju.

Tada su doktorili primetili su da joj je membrana u uhu ispupčena i da bi trebalo da radi dalja testiranja. Međutim, gubljenje sluha su prepisali pojavi alergije uprkos tome što Džesmin nije imala polensku niti bilo kakvu drugu alergiju.

Tada su doktorili primetili su da joj je membrana u uhu ispupčena i da bi trebalo da radi dalja testiranja.
Tada su doktorili primetili su da joj je membrana u uhu ispupčena i da bi trebalo da radi dalja testiranja.foto: Facebook/Jasmine Raven / screenshot

Napokon je dobila dijagnozu

Džesmin je odlučia da uradi biopsiju kvržice koja joj je izašla šest meseci ranije i tada je saznala da ima rak nazofarinksa.

"Prošlo je oko šest meseci od pojave kvržice i postavljanja dijagnoze. To je bilo frustrirajuće jer su mi radili biopsiju i išla sam na skener i verujem da su ranije mogli da mi otkriju bolest i da ranije počnem da se lečim. Mislim da rak nisu uzimali u obzir jer sam mlada", rekla je Džesmin.

Rak nazofarinksa je jako retka vrsta raka koja počinje u delu grla koji povezuje zadnji deo nosa sa zadnjim delom usta, odnosno ždrelom. Svake godine oko 260 ljudi oboli od raka nazofarinksa. Naknadni pregledi su pokazali da se njoj rak proširio sa ždrela na limfne čvorove koje su uzrokovale te kvržice na vratu.

Džesmin se trudi, pre svega zbog svoje dvogodišnje ćerke, ali i sebe, da ostane pozitivna iako ide na hemoterapiju, radioterapiju. Pojavio joj se strah da neće biti tu da gleda kako joj ćerka raste, ali veruje u bolje sutra.

BONUS VIDEO:

08:45

KONSTANTNO VAS BOLE LEĐA I GLAVA? Nećete verovati da iza OVIH SIMPTOMA LEŽI VIRUS! Doktor otkriva još pokazatelja za Kurir

(Espreso / Blic žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.